Az idei nyaralásra már az elkészült implantátumommal mehettem!

A nyár alapból a legszebb időszaka az évnek, az pedig még jobbá teszi, ha az embernek elkészül a tökéletes fogsora!

Hiányzó fogak

Sajnos én sem tartozom azok közé az emberek közé, akiket tökéletes fogsorral látott el az ég. Sajnos az utóbbi években két fogamat is ki kellett húzni, mert már nem lehetett megmenteni őket. Nem örültem neki, egyáltalán nem, de sajnos semmit sem tehettem ellene. Meg kellett bíznom a fogorvosomban, hiszen ő a szakember és ő tudja, hogy milyen helyzetben mi a legmegfelelőbb.

Annak ellenére, hogy csupán két őrlőfogamtól kellett megválnom, ami kívülről egyáltalán nem is látszik, nagyon zavart a hiányuk. Nem is feltétlen amiatt, mert gondot okozott a beszédben, vagy éppen a rágásban, mert ezekkel nem volt problémám. Egyszerűen a nyelvemet idegesítette. Ha az ember húszon-harminc évig megszokja, hogy milyen a szája belülről, akkor szörnyen zavaró és idegesítő az, ha megváltozik a fogai belső elrendeződése.

Állandóan forgattam a nyelvemet, a fogaim hiányát piszkáltam és egyszerűen nem tudtam megszokni ezt az új helyzetet. Szerencsére nem kell örökké így élnem!

Implantátum

A fogaim kihúzása után néhány héttel visszamentem az orvosomhoz és mondtam neki, hogy engem hihetetlenül zavar a hiányuk és arra kértem, hogy valamit tegyen ez ellen. Egyet értett velem, mert ő azt vallja, hogy a hiányzó fogakat bizony pótolni kell. Ekkor hallottam először az implantátumokról. Amint az orvosom elmagyarázta, hogy mit jelent ez a dolog és hogyan zajlana a kezelés, egyből rábólintottam, hogy nekem erre van szükségem.

Miután megegyeztünk a részletekben, el is indult a kezelés. Előre tudtam, hogy hosszadalmas procedúrának nézek elébe, de nem bántam. Az a cél lebegett a szemem előtt, hogy végre újra tökéletes, hiánytalan fogsorom legyen.

Új fogakkal a nyaraláson!

Nagyon boldog voltam, amikor a kezelés végére értünk és végre bekerültek az új fogak a számba. Eleinte ez is furcsa volt, mert a kezelés hónapjai alatt már kezdtem megszokni a fogaim hiányát, de azért sokkal jobban érzem így magam! Amikor végighúzom a nyelvem a fogsoromon, megint olyan, mint régen volt. Néha el is felejtem, hogy melyik fogam fogpótlás és melyik az igazi!

Mire júliusban nyaralni indultunk, már teljes mértékben hozzászoktam az új helyzethez. Megszerettem az új fogaimat és a szabályos fogsoromat. Sőt, néha meg is feledkeztem az egészről, csupán csak azt éreztem, hogy óvatoskodás nélkül tudom eszegetni és élvezni a környék jellemző ételeit.

Hol voltunk nyaralni? Ezúttal Toscana volt az úti cél, ami nem csak az úti könyvekben és a tévében gyönyörű, hanem a valóságban is! Sőt, élőben legalább ezerszer gyönyörűbb. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki megengedheti magának. Nem csak Észak-Olaszországot, hanem a fogászati implantátumokat is!