Hogy sikerült elhagynom nyaraláson a swarovski fülbevalómat… ami szerencsére végül meg lett

Ahova mentünk nyaralni a családdal

A nagyszüleimet elég jó nyugdíjjal áldotta meg a sor, így apukám szüleihez minden évben meglátogatjuk Montenegróban, ahol ki szokták adni a nyári házukat, de ezzel nincsenek egyedül.  Nekünk természetesen ingyen adják ki látogatásunk során a helyet, amit én nagyon szeretek, hiszen tengerre néző panorámája van, valami elmondhatatlanul gyönyörű. Imádom ezt a kilátást. Lenyűgöző. Tehát idén is meglátogattuk őket, ilyenkor általában két hétre megyünk, hogy kicsit azért együtt legyünk velük, ha már eléggé messze lakunk tőül. Általában úgy megyünk, hogy odafelé alszunk egyet, többnyire Szarajevóban és így kényelmesen, két nap alatt leérünk Montenegróba, ami egy nagyon szép hely, így mindig szívesen megyek a mamámékhoz.

Az éjszakai élet

Esténként általában lesétálunk a városba és a butikok meg vásárok forgatagában járkálunk a tengerparti sétányon. Ilyenkor annyi minden szépet lát az ember. Például imádom, amikor az ékszerboltok előtt megyünk el. Sok swarovski fülbevalót látok, ami nagyon tetszik és az áraik is egész kellemesek, de nem szoktunk ilyesmiket venni, mert ha nyaralni megy az ember, akkor inkább másra költi a pénzét. Azért nézegetni mindig jó az ilyen kirakatokat, valahogy ez hozzátartozik ehhez a nyári programhoz, mint ahogy az is többek között, hogy veszünk hűtő mágnest. Már tele van otthon a hűtő mágnesekkel, de ez olyan megszokott lett, hogy bárhova megyünk új helyre, mindig szerzünk egyet, úgy gondolom, hogy ez a legjobb szuvenír. Ha éppen nem a mama vagy a papa csinál vacsorát, akkor azt is a parton fogyasztjuk el este, szóval ez is hozzátartozik a kiruccanásainkhoz. Nagyon kellemes program naplemente után a parton sétálgatni.

Amit másnap reggel vettem észre, az az, hogy nincs meg a fülbevalóm

Reggel, amikor kiballagtam a fürdőszobába és felfogtam a hajamat, akkor döbbenten vettem észre, hogy elhagytam a fülbevalómat. Azonnal rohantam vissza az ágyba. hogy hátha ott van, ott esett ki az ékszer, de bárhogy forgattam a paplanokat, sehol sem találtam. Nagyon elszomorodtam. Mindig a fülemben szokott lenni, mert nem rozsdásodik a vízben és kényelmesen tudok benne aludni is. Így legnagyobb bánatomra nem találtam meg a kedvenc fülbevalóm.

Mikor megint eljött az este és egy kis meglepetést is hozott

A napom nagyon is jól telt, hogy máshogy, hiszen ott a tenger, a napfény meg a finom burek, amit talán a legjobban szeretek enni ebben az országban, szóval a reggeli kellemetlenséget leszámítva azért jól éreztem magam. Egyébként mindig is nehezen váltam meg a saját tárgyaimtól, mert egy egy emléket idéznek fel bennem, legyen szó egy kinőtt ruháról, agy játékról és akkor ehhez jön az, hogy néha elhagyok valamit. Szóval ezt a dolgot is nehezen viseltem. Aznap nem mentünk le este a partra, mert a nagyi főzött nekünk vacsorát. A többieknek elmeséltem persze, hogy elhagytam a fülbevalóm, de ami történt vacsoránál, arra egyáltalán nem számítottam. Mikor jött a desszert, igen a mamám sütit is mindig csinál, nehogy véletlenül ne durranjunk ki a sok finomságtól vacsora után, akkor én az almás pite mellé kaptam egy pici kis ékszeres dobozt is. Tátott szájjal néztem, hogy most komolyan, elhagyom a fülbevalómat és rögtön kapok egy másikat? Rögtön összeállt a kép, hiszen másra se tudtam gondolni. Kinyitottam a dobozt és egy aprócska swarovski kristályos fülbevaló utalványról volt benne egy kis papír, amikre az árak is fel voltak tüntetve, de hozzá volt tűzve tűzőgéppel még egy lap. Ekkor jött ám csak az igazi meglepetés.

Az igazi meglepetés

Legnagyobb szerencsémre a fülbevalómat a tegnapi ékszerboltban hagytam el és a cetlire az volt írva az ékszerdobozban, hogy átvehetek holnap ingyen egy fülbevalót. El is jött a másnap és én azonnal rohantam le reggel a sétányra. hogy bemenjek a boltba a meglepetésemért. Gondoltam, hogy anyukámék biztos vettek nekem egyet és már előre ki van fizetve, azért volt a papírra írva, hogy ingyen, de nem így történt. A boltban kihoztak nekem egy kis dobozkát, amit kinyitottam. Ledöbbentem, amikor észrevettem, hogy a saját fülbevalóm van benne és ezt megtalálták a boltban és szóltak a szüleimnek, akik délután körbejártak a környéken tegnap és akkor tudták meg, hogy ott hagytam el az ékszeremet. Szóval meg lett és én emiatt nagyon boldog vagyok, bár azóta óvatosabb vagyok, hiszen nem hagyhat el az ember minden nap egy swarovski fülbevalót.