Ismét nyaralás – ezúttal motorral

A múltkori esetet követően a párommal már inkább úgy döntöttünk, hogy jobban tesszük, ha saját járművel megyünk nyaralni. Végső soron úgy döntöttünk, hogy motorral fogunk menni, mert én régóta motorozok, s idén amúgy sem terveztünk egy hétre menni a munka miatt, így csupán egy hétvégére utaztunk le. Szóval még bőröndproblémánk sem lesz emiatt, amik hátráltatnák volna az utazást. Úgyhogy eldöntöttük végérvényesen, hogy két keréken húzunk el a világ elől egy hétvégére. Wellnesellni meg satöbbi.

Tény ami tény, én a motorozást annak idején nem véletlenül hagytam abba, mert elegem lett abból, hogy mire leszállok a motorról, szinte teljesen megsüketülök. Azt hittem, ez ilyen általános, megoldhatatlan probléma, ugyanis aki motorozik, az tudja, hogy nagy sebességnél a fejünk mellett elhúzó levegő már szinte üvöltve süvít, és épp hogy csak be nem repeszti a dobhártyánkat. Szóval amikor belefáradtam ebbe, úgy döntöttem, ameddig lehet, hanyagolom a motorozást, mert tényleg elegem lett már ebből az egészből.

De ugye most a nyaralás miatt megint fel kellett ülnöm újra a motorra. És éppen erről panaszkodtam egy haveromnak, aki ugyan nem értett a motorokhoz, de azt mondta, szerinte ez nem teljesen egyértelmű és általános probléma, hanem nagyon is sisakfüggő, és hogy érdemes volna utánajárnom. Úgyhogy persze rákerestem ezekre, az internet ugyanis a barátunk ilyen esetekre. Eleinte nem sok infót találtam erről, azt hittem, tényleg áthidalhatatlan probléma, ám szerencsére belefutottam egy igen jó honlapba, ami részletesen bemutatta azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha az ember bukósisakra vadászik éppen. Nagy mázlim volt, ugyanis az egyik menüpontban éppen arról beszéltek, hogy hogyan csökkenthető a magas zaj. Kizárni nem lehet teljesen, mert egyénfüggő, a fejformától és a sisaktól függő jelenség, és egyéb tényezők is befolyásolhatják. De szerencsére írtak olyan praktikákat, amik nagyban befolyásolják ezt a dolgot. Pl. azt írták, érdemes volna simább felületű bukósisakra beruházni, mert az jobban elvezeti a levegőt. Majd pedig egy tök jó ábrán bemutatták, hogyan kell megállapítani a megfelelő méretet, ami az én fejemre jó lesz. Ennyi új dolog után rá kellett jönnöm, hogy bizony ezek mind hozzá járultak az előző bukómnál, hogy ennyire zajos volt.

Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a honlapon találtam egy akciót is, amivel még spórolhattam is a legújabb sisakomon. Így már nem is annyira baljóslatú a nyaralás gondolata. Alig maradt pár hét hátra. Kipróbáltam az új fejvédőm, és teljesen bevált. Iszonyatosan jó döntést hoztam. Ha ti is bukósisak vásárlásra adjátok a fejetek, ezeket a szempontokat mindenképpen nézzétek át előtte. Higgyétek el, hogy megéri, mert nem csak fontos szempontokat és tanácsokat kaphattok és ismerhettek meg, hanem még ha szerencsétek van, akcióba is belefuthattok. Csak egy jó tanács. Én megfogadnám a helyetekben.