A lánykérés után elég szokatlan dolog történt

Pár héttel ez előtt nyaralni voltunk a barátommal a Bükkben. Nagyon szerettünk volna együtt elmenni nyaralni, ugyanis mind a ketten nagy természet kedvelők vagyunk, és nagyon értékeljük a nyugodt, csendes környezetet is.

Természetesen jó előre el is kezdtük szervezni a dolgokat, egyből utána néztünk az ottani látványosságoknak. A szállást is egy hónappal előbb lefoglaltuk, hogy biztosra menjünk.

A szállásunk egy nagyon igényes apartmanban volt. Frissen volt felújítva, nagyon igényes volt, tiszta, és rendezett. Arról nem is beszélve, hogy az ára is nagyon kedvező volt. Négy éjszakát, és öt napot töltöttünk ott.

Az egyik este elmentünk vacsorázni egy gyönyörű hangulatos helyi étterembe, ahol életünk egyik legjobb vacsoráját fogyasztottuk el. Én szarvast rendeltem, ő pedig vaddisznó pörköltet.

Mialatt ettük a vacsoránkat, a mellettünk lévő asztalnál egy fiatal pár ült. Mind a ketten nagyon ki voltak öltözve, gondoltuk ők is randin lehetnek.

Azonban az egyik pillanatban a fiú felállt az asztaltól, letérdelt, és megkérte a lány kezét. A vendégek mind csak néztek tátott szájjal, és mosolyogtak. Egyből mindenki megtapsolta őket, és gratulált nekik, mintha régi ismerősök lennének.

A lány természetesen igent mondott, és nagyon meg volt hatódva az eseményen.

A helyzetet kihasználva odament hozzájuk egy hölgy is, aki a gratuláció után egyből felajánlotta, hogy neki van ismerőse a városban, ha kell majd a vőlegénynek és menyasszonynak ruha, ő ismer egy nagyon jó kölcsönzőt a környéken.

A lány persze megköszönte az ajánlást, de elmondta a néninek, hogy ők nem itt laknak, csak nyaraláson vannak itt. A néni erre teljesen felháborodott, hogy a lány nem fogadta el az ajánlatát, és elkezdett sírni, hogy csődbe fog így menni az üzlet, és nem igaz, hogy senki sem szeretne onnan kölcsönözni.

Persze a fiatal pár nem értette a helyzetet, próbálták kedvesen lereagálni a dolgot, de a néni csak sírt és sírt megállás nélkül.

Ekkor ment oda hozzájuk egy helyi hölgy, és elmesélte a fiatal turistáknak, hogy szegény hölgy már évek óta azt képzeli, hogy neki van egy ruhakölcsönzője, és mindenkinek felajánlja, hogy térjen be hozzá.

Azonban aki eddig elfogadta az ajánlatot, és elment a nénivel, azt leültette a nappalijába és mindenféle furcsa dolgokról beszélt nekik, a ruhakölcsönzőt pedig még soha senki nem látta.

Azt mondta, már évek óta ilyen szegény. Azt is mesélte, hogy már többször próbáltak neki segíteni, ugyanis a férje már sajnos nem él, de egyszerűen nem hagyja magát. Azt hiszi, hogy egy sikeres esküvői ruha kölcsönző tulajdonosa, fiatal, és úgy viselkedik néha, mintha a férje is élne még.

Szegényt mindenki nagyon sajnálja, próbálják így elfogadni őt. Valószínűleg kitalálta magának ezt a helyzetet, hogy ne kelljen szembenéznie a valósággal.

A fiatal pár végighallgatta a történetet, és bár kicsit furcsállták, de megölelték a nénit és próbálták jókedvre deríteni őt. Megköszönték a nőnek, hogy elmesélte ezt nekik, majd meghívták az idős nénit magukhoz vacsorázni.

A néni nagyon magányos lehetett, mert annyira megörült a társaságnak, hogy sírva fakadt megint, de azért nagyon boldogan melléjük ült, és ahogy hallottam még jó sokat beszélgettek mindenféle dologról.

Azt hiszem ez lehetett a legfurcsább lánykérés utáni jelenet, amit valaha láttam.

menyasszonynak ruha