Szállás foglalás, budapesti német nyelvtanfolyam

Végre hasznát vehettem a német nyelvnek amit tanultam. Hogy hogyan? A nyár elején Németországba utazunk, és szállást kellett foglalnom.

A nyelvtanfolyam

Elsőre idegenkedtem tőle, és túl sok kedvem sem volt hozzá be kell hogy valljam. Ki akarna még munka, és család mellett tanulni is. Aztán amikor kiderült, hogy nem munka idő után kell majd járni, hanem az alatt, akkor mér megbarátkoztam vele. Azért ha délután 4 órakor végzek, még fel kell szednem a gyereket, akkor nem igazán van még kedvem, és energiám arra hogy még tanfolyamra menjek, és tanuljak.large-home-389271_640

Zsuzsit a kolléganőmet is beíratták az egyik budapesti német nyelvtanfolyamra velem együtt. Azért örültem neki, hogy nem egyedül kell legalább mennem, hiszen kettesben mégis csak jobb, és ha valaki elakad tud segítséget kérni.

 

A tanfolyam

Hetente 3 alkalommal jártunk, ha jól emlékszem. Ez úgy zajlott, hogy reggel bejöttem dolgozni, és egy órára mentünk a tanfolyamra. Nem is volt tőlünk messze autóval meg gyorsan oda is értünk. A parkolás már sokkal inkább okozott gondot, mint az oda út.

A tanfolyam jól sikerült, és most már meg is merek szólalni németül az sem okoz gondot. Sőt már a saját dolgomban is hasznát vettem. Hogy hogyan?

Nyár elején utazunk a párommal egy hosszú hétvégére Németországba. Úgy döntöttem, ha már beszélek németül, akkor én fogok magunknak szállást keresni…

Ma már nem okoz gondot, ha meg kell szólalni más nyelven, örömmel teszem.