Találtam eladó házat, egy nyaralás alkalmával

A férjemmel nagyon szeretünk utazni, nyaralni. Amikor megszületett a kisfiúnk, kicsit vissza kellett fognunk magunkat pénz terén, és időnk se volt nagyon elutazni, de most már, hogy 4 éves, óvódás, most már van időnk egymásra. Persze rossz érzés, mikor az ember elmegy szórakozni, és élete értelmét hirtelen lepasszolja a nagyszülőkhöz, de ez az élet rendje, néha magunkra is szánnunk kell egy kis időt, akarom mondani, hogy kettesbe legyünk. Egy kis romantika sosem árt. Tehát, elutaztunk 1 bő hétre egy nagyon kedves kis városkába. Ez a városka mindig is érdekelt engem, mivel sok jót hallottam felőle, és a kultúrális élet is csak úgy pangott. A szállás maga nagyon kényelmes volt, szép a környezet, a kilátás, igazán jól telt a nyaralás és ez főként a helynek köszönhető! Az utolsó nap a férjem így szólt:

  • Olyan jó ez a hely, akár ide is költözhetnénk!
  • Akkor költözzünk! – mondtam nevetve.
  • Kétlem, hogy ezt a hotel szobát eladnák nekünk! – válaszolta.
  • Jaj, te butus! Nem a hotel szobát, hanem a várost néztem én ki! Biztos van a közelbe kiadó ingatlan! Meg is kérdezem a recepcióst! – jöttem izgalomba.

A recepciós nagyon kedves volt:

  • Jól érezték magukat nálunk?
  • Igen nagyon is! Esetleg nem tudja, hogy van-e a közelben eladó lakás?
  • Hmm… tudtommal van egy pár. Legutoljára a nextapro.hu-n láttam pár eladó házról hirdetést. Nagyon nagy a találati lista, és még csak regisztrálni sem kell! Érdemes szétnézni!
  • Köszönöm!

Ezelőtt még sosem hallottam a nextapro.hu-ról, de ha ez az nő így ajánlgatja,akkor megnézem. Felmentem a szobába, és a férjemmel együtt lecsekkoltuk. Bizony tényleg elég sok családi ház volt meghirdetve elég jó áron. Az oldal is nagyon tetszett. Biztosan sokan hirdetnek rajta, hiszen a hirdetésfeladáshoz még csak regisztrálni sem kell, hiszen a rendszer magától generál egy profilt már az első hirdetésfeladáskor. És könnyű kezelni a hirdetéseket és az üzeneteket. Ezenkívül csaló szűrő rendszer is van a megbízható keresési élményekért.

Az egyik ajánlat olyannyira megtetszett, hogy fel is vettük a hirdetővel a kapcsolatot. Nagyon kedves, megbízható embernek tűnt és korrekt áron hirdette a lakását. Megbeszéltünk vele egy időpontot és a következő héten már mentünk is háznézőbe.

A rokonok nagyon meglepődtek, mikor közöltük, hogy a nyaralás alkalmával mi találtunk egy eladó házat s mihamarabb költözni szeretnénk. A meglepődést követte az ítéletosztás. Hogy mi elhamarkodott döntést hozunk, és hogy ezt még jól át kéne gondolni, és még maradjunk egy pár évet a lakásunkban, mert ezt így nem lehet csinálni. Mi pedig tudtuk, hogy valójában az zavarja őket, hogy a város kissé messze van tőlük, és félnek, hogy így majd kevesebbet fogunk találkozni. De mi megnyugtattuk őket, hogy semmi esetre sem kell izgulni, mert ez természetes velejárója annak, ha az ember felnő és saját családot szeretne. Ők attól még nyugodtan eljöhetnek bármikor unokázni, és természetesen mi is fogunk menni sokat hozzájuk. Csak persze lehet, hogy nem minden héten. Náluk már ez is nagy szó, hogy nem minden héten, na de kérem… találjanak új hobbit maguknak, vagy mit tudom én, de persze ezt már nem mondtuk.

Következő héten megnéztük a lakást. A ház megfelelt a leírtaknak, és a képeknek is. Látszott, hogy becsületes emberrel van dolgunk, aki ugyanannyiér árulja a házát, mint amennyiért vette. A háznak szép nagy udvara, kertje is van, aminek a párom szintén örül, mert így végre lehet kutyánk is. A kutya a kisfiúnknak is jól jön, végre lesz kivel játszania amíg meg nem születik az új tesónk.

Végül döntöttünk, és megvettük a házat. A miénket eladtuk szintén a nextapro.hu-n Nagyon jó vásárt csináltunk, és igazán boldogok vagyunk z új házunkban. A gyereknek is jót tett a környezetváltozás, és a nagy ház, végre kinyílt és nagyon jól elvan az udvaron, sokat játszik az új kiskutyánkkal.